Cugetând luni dimineaţa

E încă proaspătă experienţa de la maraton, şi mai proaspătă cea de la tura de bicicletă de aseară şi citind tot felul de jurnale de călătorie pe net (drumeţie, bicicletă, alpinism) m-am simţit încolţită de conturarea propriilor vise.

Poate vă aşteptaţi la ceva măreţ, însă eu, parcă pentru prima oară împăcată cu mine însumi, nu-mi doresc decât să fac cât mai multe lucruri, cât mai diverse, fără a atinge performanţe, fără a căuta să depăşesc neaparat nu ştiu ce limite, fără a dori să impresionez, să frapez, să strâng lauri. Cu alte cuvinte, să fac lucrurile care-mi plac fără a le transforma în ambiţii de durată (ambiţiile mici sunt inevitabile şi binevenite).

Mai mult ca sigur, toate aventurile mele vor lua şi calea blogului şi dacă vă par arogantă, nesuferită, exagerată sau de ce nu, plictisitoare, atunci e plin internetul de oameni de valoare care fac lucruri extraordinare week-end de week-end, iar eu nu am deloc pretenţia de a fi sau deveni unul dintre ei.

Cam tot ce visez e însă legat de munte şi lista e cât se poate de simplă (trăirile o vor face însă deloc banală):

– să schiez fără să-mi rup ligamentele
– să merg pe bicicletă pe trasee clasice de mtb fără să-mi julesc genunchii
– să caţăr cât mai multe văi şi creste alpine împreună cu prietenii
– să mă relaxez total pe trasee marcate, să redescopăr farmecul celor nemarcate, mai ales din munţii unde nu am ajuns încă (Retezat, Parâng…)
– să alerg de plăcere la munte, dar şi la maratoane (doar montane!) fără a intra în delir de prea multe dureri
– să insuflu dragostea de munte şi copiilor mei, de îi voi avea vreodată
– şi mai presus de toate, să mă bucur de faptul că am alături în toate aceste vise omul iubit şi dragii mei prieteni cărora le mulţumesc pentru încredere şi răbdare.

Până una alta se apropie concediul şi am ceva emoţii căci voi încerca lucruri noi (altele decât cele enumerate mai sus). Emoţiile sunt însă bune, cu cât se vor împuţina cu atât bucuria reuşitelor va sclipi tot mai palid.  Şi a trăi pentru a te bucura, iată o deviză condamnabilă!

 

6 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *