Locul III. Un cuţit

În urma concursului organizat de carpati.org si noul magazin online de echipament montan trakking.ro la care am participat înscriind următoarea fotografie:

Întuneric la înălţime: Grota Sanşil
Cheile Turzii. Grota Sansil. Trasee alpinism

Din culisele acestei fotografii:

– este făcută în Cheile Turzii (Munţii Trascăului, Apuseni)

Grota Sanşil este un fel de tobogan-tunel ce traversează prin interior o stâncă a cărei extremitate superioară se termină cu Creasta Sanşil

– traseul de acces e unul de alpinism clasic (ador denumirea asta!) cotat 3B, până la grotă s-au urcat două lungimi de coardă, ultima fiind ceva mai grea (paşi de 5+) pe care i-am căţărat şi artificial la nevoie 😀

– poza e făcută cu telefonul (Micuţa e dificil de cărat pe astfel de trasee) stând într-o poziţie confortabilă de şpraiţ deasupra micului hău de aproximativ 25m (prin care am şi coborât mai apoi):

Grota Sansil interior. Trasee alpinism in Cheile Turzii

13 Comentarii

 • Felicitari pentru premiu. Am si eu un Opinel si pentru chestii mai fine e foarte bun. Plus ca e foarte usor. Il tin tot timpul in buzunar la pantaloni cand plec pe munte.

 • @Rux, Alina : multumesc, chiar nu m-am putut abtine atunci sa nu-mi scot telefonul, desi el e cam alunecos si husa nu era legata de nimic (data viitoare o sa ma aprovizionez cu un sistem de snururi si carabiniere micute)

 • Multumesc. Pai, fiind un cutit, e bun la multe, dar e destinat drumetilor montane si altor activitati de gen. E si foarte usor, un atribut de luat in seama cand vine vorba de optimizarea greutatii rucsacului 🙂

 • eu i-as da locul 1…dar nu pentru ratiuni obiective, ci subiective…vorba aia imi aduce aminte de un traseu frumos, de un concediu minunat, de prietenii mei (unii in poza, unii in spatele aparatului si unii deja pe tobogan)…dar mai ales pentru „unealta” profesionala cu care a fost facuta si pentru pozitia fotografului (dar astea sunt deja culise)

 • @Mike: si eu! 😀 Chiar are niste culise interesante si cand am selectat-o uitasem chiar eu ca e facuta cu telefonul. Incarcand-o pe carpati si completand chestionarul de la foto, am dat cu ochii de… samsung 😀
  Dar asta nu e nimic pe langa momentul in sine, de neuitat, de nepretuit 🙂 Cata munca a fost pana acolo sus!

 • @ Tequila: am corectat link-ul, se pare ca nu mergea fara http in fata…

  Merci, si eu am crezut la fel daca am inscris-o in concurs. Apropo e asta, deja m-am taiat putin cu premiul =))

 • Primul cutit pe care l-am cumparat era unul cu care m-am taiat in magazin cand ma uitam la el. Era dragoste la prima taietura : )).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *