Zâmbet și obsesii muzicale

Cum să țin pentru mine o obsesie muzicală care declanșează automat zâmbet și voie bună??!
De data asta m-a lovit Ada Milea, cu tot cu restul trupei: Bobo Burlăcianu, Anca Hanu și Cristi Rigman. Nu că nu m-ar mai fi lovit și acum câțiva ani, dar s-a întors în forță (obsesiile vechi sunt ca niște prieteni de trăsnăi). Mi se pare fascinant ce face ea și cum reușește colaborări din care ies adevărate nebunii de sunete, teatralitate, versuri, ritm, realitate românească de unde multă dramă și nelipsit, umor!

Prima melodie de dans din muzica românească contemporană care îmi place. Pot înțelege de ce se cântă doar despre drame sentimentale cu „ai plecat, m-ai lăsat, dar eu-s tare și mă fac mare” sau „hai în club să ridicăm nervii lu’ mă-ta la cub”, dar nu pot înțelege de ce se cântă DOAR despre subiectele astea. Oricum nu contează, există enorm de multă muzică bună în rest sau atâtea reprezentări cu adevărat artistice care-ți fac ziua bună. Mult mai bună. Și-acum, Dans!

De sezon, eventual de ascultat pe 1 ianuarie la cafeaua amară de trezire din beție somn, sau mai devreme, la împodobirea bradului. Bradu’ a murit!

Că tot vine Crăciunul…

„Vreau ca toată lumea să dansese din buric
Vreau să fac un cântec fără să-l complic

Trebuie să mă credeți că mă abțin din greu să nu pun toate melodiile aici, dar ca să fiu sigură că transmit mai departe nebunia asta, e de-ajuns să intrați pe link-ul asta: Ada Milea, Anca Hanu, Cristi Rigman si Bobo Burlacianu, care vă dă cam toată lista de pe youtube. Și e lungă.

p.s. Și tot legat de obsesii, am scris mai demult o proză arhiscurtă (de-aia de 500 caractere):

Mi-a luat ceva până să OBServ că nu pot trăi fără OBSesii. OBScure sau nu, OBSesiile mele sunt greu OBServabile chiar și de către mine – OBSedatul în speță. Capacitatea de autoOBServare s-a dezvoltat odată cu OBStinația cu care mă las pradă OBSesiilor pe care le alimentez. Din contradicție a ieșit vinovata: OBSesia de a avea OBSesii. M-aș putea autodeclara un OBStretician de OBSesii, pe toate le-am adus pe lume fără incidente. Doar una dintre OBSesiile mele de până acum a fost de natură OBScenă. 🙂

p.s.doi. încă una și gata. Am O

6 Comentarii

  • Ada Milea avea spectacol la Teatrul Act. Niciodata n-am prins bilete….Tipa e senzationala! Si face super echipa cu Bobo, cu state vechi de colaborare!

  • am fost o data, acum ceva ani, la un spectacol Ada Milea, intr-un bar/club. Si cu ani in urma, am fost la o piesa de teatru, absurda, special pt ea.

    Ce mi se pare mie, si poate asta e doar o parere personala, dar ea inventeaza muzica din nimic. Din frustrari, neimpliniri, din jucariile de copii (cum bine ai pus tu un link), din spontaneitate si din bucurie, si ca ea vrea sa ne prezinte ca oricine poate sa faca muzica. Ce daca am avut o zi proasta, sau facultate ratata …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *