Peste munți, dar care munți?!

Carpatii din avion

N-am mai avut bafta să stau la geamul cu răsăritul (trebuie să mă rog mai mult pentru locul F), însă nici la celălalt geam n-a fost chiar rău. După mări de nori și ceață, chiar când era să ațipesc, am zărit munții undeva la vreo opt-nouă mii de metri sub, socotesc eu.

Marea mea dilemă este ce munți sunt, ar putea fi Munții Poiana Ruscă și apoi ai Zarandului căci avionul trece ușor prin stânga Devei, pe direcția Budapesta.

Încă trei fotografii în link 🙂

Update: se pare că cei din planul secund sunt Retezat (de sub vârful aripii). Ar fi şi un lac acolo, mai mult îngheţat între culmea doi şi culmea trei.

Update: Mircea a identificat munții, multumesc mult! Se pare că sunt: Cindrel, Lotrului în prim-plan, Parâng în spate, și imediat după Lacul Vidra, munții Latoriței și Căpățânii.

p.s. în schimbul identificării ofer… nu știu ce ofer încă :”>

11 Comentarii

  • Ce conteaza care munti? Munti! Sincer, sunt putin invidios pe tine pentru aceasta frumoasa priveliste care ti s-a asternut la picioare! Felicitari pentru poze!

  • Asa e Nea Costache, e mult prea frumoasa privelistea! Ce sa ma fac insa cu demonul curiozitatii care atunci cand vine vorba de Carpati, nu doarme niciodata??!

  • Faptul ca nu recunosc locurile ma cam intriga , pentru ca atunci cand sunt pe munte, mai pe la inaltime desigur , imi place sa rotesc privirile in toate partile si cu foarte mici exceptii privesc la creste – culmi ,munti prin care mi-au calcat pasii . Poate mai ma caznesc sa recunosc – spune si ora la care ai trecut prin acea zona .

  • @Costellino: ora? Pe la un 8, fara un pic sau si un pic 😀 (nu ma pot lua dupa exif-ul pozei caci am mereu aparatul setat aiurea…)

    Lacul acela ar putea fi un indiciu, iar una dintre crestele cele lungi, ar putea fi… Oslea??!

  • Eventual si alte elemente -e cursa Bucuresti – Budapesta am inteles . Lacul acela inghetat pare a fi de baraj , in niciun caz nu e Poiana Ruscai sau Zarand .

  • m-am gandit si eu la oslea – desi nu corespunde alte creste , dar dimineata nu e luminat asa , acum inchid dar am sa mai incerc.

  • @Costellino: de fapt e Bucuresti-Praga, dar trece pe langa Budapesta. Cert e dupa-aceea nu s-au mai vazut alti munti, iar dupa grupa a treia nu mai era nimic, doar dealuri scunde si campie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *