Mi-e greață

vrabii

Păsările – când se-aruncă din zbor asupra grăunțelor o fac pentru că le recunosc forma. Oamenii nu sunt păsări căci păsările se opresc din ciugulit când își dau seama de otrava grăunțelor. Poate de aceea pentru cei mai mulți oameni evoluția n-a lăsat să ne crească aripi… Ce să facem cu zborul când tot ce ne dorim e să luăm de bun ce ni se-aruncă??!

Am auzit sau citit deseori despre senzația de greață în sensul scârbei, al dezgustului, am auzit, dar azi o simt. Mi-e greață. Simbolică și cât se poate de reală greață.

Rânduri dedicate:
– celor care share-uiesc poze cu citate lamentabile menite să îndreptățească gândiri lamentabil de imature,
– celor care fac parte din zecile și sutele de mii de fani ai unor pseudo vedete / persoane / „autori” etc.,
– celor care se cred prea neînsemnați prin ceea ce sunt ca indivizi neștiind că devin cu adevărat neînsemnați tocmai pentru când se lasă purtați de turmă,
– celor pentru care dezgustul nu mă mai lasă să continui.

6 Comentarii

  • Şi totuşi, Claudia, asta e din ce în ce mai mult lumea în care trăim. E reversul medaliei cumva.

    • Este. Și așa cum am scris într-un comentariu pe facebook, aș putea să ignor „fenomenul” ăsta de masă, un soi de centralizare a prostiei, dar prefer să mă las iritată și să am o imagine corectă a lumii decât o iluzie cum că nu umblu zi de zi printre ei…

  • Multora ne sta greata in gat si nu suntem pentru spiritul de turma dar semnul din fotografia ta imi indica „inainte!”. Noi nu trebuie sa schimbam directia de mers si poate suntem vazuti, poate altii ni se alatura. Sa ramanem verticali si sa nu ne aplecam sa luam ce ni se arunca!

    • Ma bucur Adriana ca ai observat acela „inainte”, aceasta era si ideea, sa observam, sa luam aminte si sa ne continuam drumul chiar daca asta presupune sa fim mai putini. Ca un om optimist ce ma gasesc nu-mi pierd speranta in puterea exemplului oricat de singular ar fi el!

  • Multi cred ca efectul de turma te face cumva „cool”. Eu deja ma simt bine cu putin facebook. E mai evidenta comportarea in virtual decat in realitate, genul asta de socializare scoate multe tampenii din unii utilizatori.

    • Ai dreptate Ren, genul ăsta de socializare scoate le iveală o parte deja existentă din oameni și, dincolo de impactul neplăcut, cred că e totuși ceva bun: cu cât se afișează mai multă ipocrizie cu atât e mai mult adevăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *