Un fir de noroc

– Ia la maica busuioc, ia la maica! E cu noroc, domnişoară!
– …
– Ia că-i sfinţit la biserică!
– …
– Ia un fir şi dă-mi cât de lasă inima!
Un bănişor… să-ţi cumperi şi matale un fir de noroc!

9 Comentarii

  • Ei, ei sunt cei mai buni negustori … si trecand peste toate,busuiocul chiar are un miros deosebit.Am auzit ca este folosit de catre psihologi in terapii infantile. Astfel, copiii in prezenta busuiocului, nu mai spun minciuni …. se pare ca tiganii, nu stiu de experimentul asta!

  • @Malina: ar fi chiar tare sa dreaga busuiocul asemenea narav: minciuna. Iti dai seama ce molima de adevar s-ar declansa dupa Boboteaza??! ;))

  • Pai de Boboteaza chiar se vede adevarul (poate din cauza busuiocului :D) cand privesti la cei adunati in sa se bata in curtea bisericilor: oamenii arata cum sunt cu adevarat, cat sunt de needucati, prost crescuti, fara bun simt si buna cuviinta. Nu e greu de vazut adevarul.

  • @Darael: Asta asa e, dar nu tine mult… Dintotdeauna m-a mahnit profund comportamentul de la pelerinaje, Boboteaza, marile hramuri. Poate si pentru ca ma asteptam ca oamenii credinciosi sa fie smeriti si pasnici, iertatori si fara trufie…

  • Din pacate este, iar multimea celor care se declara creste infiorator comparativ cu cei care mai sunt credinciosi. Ma gandesc numai cat de la moda e printre tineri sa tina post si printre adulti sa mearga in pelerinaj… Pe mine tocmai aceasta “moda” m-a indepartat de Biserica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *