Sa citim putin în ceasca de cafea

Vorbesc foarte serios! Cum ziceam de dimineata am intors ceasca de cafea si acum dupa urmele zatzului imi voi ghici soarta. In direct 😀 Faceam asta acasa cu mama si cu sora-mea ca sa ne amuzam. Mamaie zicea ca e mare pacat.  Dar ne jucam si noi si nu ne jucam prea des. Mama stia de la fostele ei colege de serviciu „textele”, iar noua ne placea sa fabulam pe seama figurilor inchipuite pe peretii cestii.

Din cate imi amintesc,  partea dinspre toarta se numea in casa, iar cea opusa toartei, viitorul apropiat. In fundul cestii se afla inima… Dupa ce se citea se punea degetul in cele trei zone acest lucru lasand urme noi care erau din nou interpretate ca fiind… nu stiu ce, dar oricum.. esenta.

Acum ca v-ati facut o idee sa vedem:

– pe ansamblu ceasca e foarte intunecata (am baut prea multa cafea si zatul s-a scurs mai greu…) ceea ce inseamna ca-s suparata, c-am zile negre, vai de mine si de mine…

– in casa e cam multa agitatie… adica e jumatate neagra, jumatate alba… dar agitatia de-abia creste… adica zilele urmatoare va fi ceva mai mare… Mama ar fi zis ca-s multe vorbe la mijloc pentru ca sunt multe semne, dar marunte… Altceva mai deosebit nu se vede… alora niente importante da sapere.

– in viitorul apropiat se deschide o acolada mare… zau! e foarte clar conturata. Asta inseamna ca voi scrie cu spor cod Java in continuare, nu??! Sau ca un nou inceput e pe cale sa se produca…. Pentru ca dupa acolada zona e acoperita cu mult zat negru… nu pare sa inceapa ceva bun 🙁

Ar mai fi o pasare parca si asta inseamna vesti. Un G mare de tipar de la numele meu… Din prezent pana in viitorul apropiat sunt multe drumuri, multe vorbe, multa agitatie. Ok, asta oricum stiam ca va fi asa. Un trandafir mare spre partea de jos a cestii, dar nu stiu ce inseamna. Un ochi si sper ca cel care vegheaza e de partea celor buni. Hm, un fluturas cu aripile stranse la spate parca pregatindu-se de zbor. Cred si eu ca e timpul sa apara si maine poate chiar vad unul. Se zice ca dupa cum e culoarea primului fluture pe care il vezi, asa o sa-ti mearga toata vara, in ideea ca o culoare mai deschisa e de bine, iar una mai inchisa evident, de rau.

In viitorul indepartat, drumuri… vreo 4 la intervale oarecum rare, doua par mai apropiate… ar putea insemna un dus si intors cu avionul dupa forma.

– in inima e doar negru. Nu exista nici cel mai mic semn, nimic. Eh.. asta e… acum sa punem degetul mare de la mana stanga c-asa imi amintesc. Ceasca e cam inalta si n-ajung cu degetul pana la fundul ei. Ma rog, sa mai incerc o data 🙂

Au iesit valuri in inima… o sa merg la mare sau vine marea la mine sau e deja in inima? Nu par valuri mari, deci nu ma voi scalda in ape prea tulburi. Adica nu eu, inima ca despre ea era vorba.

Deja m-am plictisit, n-am vazut si inteles mare lucru, probabil aveam nevoie de entuziasmul celor 15 ani de altadata. Si nici ceasca nu m-a ajutat, asa ca soarta ramane neghicita indeajuns.

Ghinionul ei ca eu stiu ce am de facut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *