ganduri scrise fara vreo noima…

nu m-am ferit nicioadata sa spun ce gandesc, desi sunt mult mai desteapta decat las sa se vada si stiu ca nu intotdeauna e bine ceea ce spun. dar spun! de ce? ce ma motiveaza sa cad in ridicol / penibil / patetism? sa fiu prada devoratorilor de despicat firul in patru? sa fiu tapul ispasitor al celor care cauta unul?

un adevar o face. acela ca asa sunt eu si nu ma schimb pentru ca vantul bate dintr-o directie sau alta. ghinionul meu e ca fiind femeie le mai infloresc pe cele zise cu sentimentalisme, deseori ieftine. numai cine are a doua pereche de ochi sa vada, vede. insa e scump in zilele noastre sa intretii mai multe perechi de ochi.

nu m-am ferit niciodata sa fiu patimasa atunci cand ma ia valul. le zic pe toate care-mi vin, in ordinea in care-mi vin si abia dupa aia stau si cuget. de multe ori imi dau singura cu mana peste frunte si ma mustru, dar faptu-i consumat. si cand gresesc si mi se arata cu degetul, recunosc. si cand celalalt greseste, nu fac caz si nu pun degetul pe rana.

stiu una si buna: sunt subiectiva, influentabila, sentimentala si rareori pragmatica. insa cand ma apuca pragmatismul, vine ca o furtuna si nu-mi da timp sa ma adapostesc de mine insumi macar, si uite asa lovesc in stanga si-n dreapta, trantesc usile si ma ferec inauntru.

apoi, in linistea aceea oribila, plang.

P.S. dupa ce termin cu plansul, imi vad de viata mea si fac lucrurile cum trebuie. dar asta n-o mai stie nimeni.

5 Comentarii

 • „ganduri scrise fara vreo noima…” …din inima !

  E la fel ca si cu perechea de ochi. Toti stiu ca au o inima, dar sunt putini care o folosesc cu adevarat.

  Asculta cateva cantece de munte, nu vor alunga lacrimile dar iti vor alina inima 🙂

 • 🙂
  deh… stim (o mare parte din noi) ca-n spatele fetitei subiective, influentabile si sentimentale se gaseste un om admirabil care fara indoiala merita tot ce este mai bun de la aceasta viata.

  Este evident Mitzo ca toata lumea tine la Dumneata intr-un fel sau altul, taman datorita umanitatii domniei tale. 🙂

  Iti multumim pentru existentza si… uneori, de ce nu, pentru lacrimi ?

 • acum sunt in situatia in care… raman filozof daca tac. si e greu tare sa ma abtin…

  si sa ne asezam spre somn capetele cinstite cat mai avem perna sub cap, noapte buna!

 • …… In Romanica, este KOOL ASTAZI SA FII INFRACTOR. Atat procurorul, cat si magistratul, cat si legile penale ajut si / sau sprijina infractorul. Partea vatamata este calcata in picioare, umilita, jignita, transformata eventual intr-un “posibil” infractor cu ca re ulterior ei, mafiotii, vor face “dreptate” si-l vor da de exemplu. De ce? Pentru ca cineva trebuie sa arate prostimii si Guv ernantilor ca Justitia functioneaza. Cum? Asta o stim noi, cei care avem zilnic nevoie de ea, ori ….. continuare in … o seara buna va doresc.

 • Nu inteleg legatura infractorilor cu postul meu, Doamne Fereasca sper sa nu fie vreuna, presupun ca e un fel de spam, dar cum n-are link-uri si mai e si de actualitate, ramane.
  O seara buna, de asemenea 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *