Cele două chipuri

(ale ţării mele)

Faţă: Lacul de acumulare Siriu
(între masivele Podu Calului, dreapta şi Siriu, stânga)
Lacul de baraj Siriu, Muntii Siriu, Muntii Podu Calului

Verso: în aşteptarea a ceva de mâncare, nişte suflete…
maidanezi. parcare Baraj Siriu

Dacă rezonezi la prima fotografie, nu poţi rămâne indiferent celei de-a doua. Dacă prima îţi induce măcar un strop de visare, cea de-a doua te pune invariabil pe gânduri. Asta e. Şi-ar putea fi altfel.

9 Comentarii

 • Oi fi avand ceva defect, dar eu rezonez mai tare in a doua poza cu griul acela disperat si graffitiul ieftin si prost… Ca parca la o adica imi pare ca poate dura mult mai putin rezolvarea problemei cainilor vagabonzi decat rezolvarea asteia…

 • @Diana: din cate am vazut eu prin Europa, ei nu mai au de mult maidanezi (daca or fi avut vreodata), dar graffiti au din belsug si nu neaparat de bun-gust – pana la urma graffit-ul este o forma de manifestare (anti-)sociala de care nu toti cei cu un tub de vopsea au habar…

  Ca o completare la gri, mai trebuie stiut ca e o zona in care frecvent „cad pietre” si soseaua chiar e plina de pietricele. E si asta o forma de ajutor a naturii: sa ai cu ce da dupa caini…

 • peisajul te lasa, intr-adevar, fara cuvinte.
  cat despre catei, asteapta sa primeasca niste dragoste si niste rontanele.

 • Din pacate, situatii similare se gasesc la tot pasul. Cine are ochi sa vada, le vede. Felicitari pentru scoaterea lor in evidenta!

  P.S. Mi-am permis (fara aprobare), sa imprumut din cea de-a doua imagine, cateii… pentru un joc de-al meu. O sa-l public zilele urmatoare.
  Si scuze, si multumesc!
  🙂

 • @Mopo: ei asteapta saracii, dar n-ar trebui sa aiba soarta asta…

  @Claudiu: ca de fiecare data si ochiul tau e atent. Ma bucur ca ti-e de folos fotografia, abia astept sa vad jocul 🙂

 • Eu cred ca daca se dorea cu adevarat ,se putea rezolva problema cainilor,dar e o paine de mancat si in zona aceasta ,pe foarte multi ani.

 • Sigur nu erau căței care au pierdut totul în viață și au ales barajul ca ultimă soluție pentru plata datoriei la bancă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *