Delta Dunarii – calda, tulbure, ispititoare

Am umblat mult in ultima vreme, am vazut si facut multe, si multe pentru prima data. Una dintre aceste noi intalniri se numeste Delta Dunarii si nu pot spune decat ca niciodata nu e prea tarziu sa ajungi acolo. Si intotdeauna va fi timp pentru a reveni…

Delta Dunarii
cu barca pe canale,

Delta Dunarii - iesirea la Marea Neagra - plaja de la Perisor
plaja de la Perisor; intalnirea calda si salbatica cu Marea

Intreaga poveste va fi detaliata mai tarziu ca de-altfel si cate ceva despre orasul Tulcea 🙂
Mai multe poze, pe-aici.

4 Comentarii

 • superbe pozele
  felicitari
  daca tot ai avut norocul sa mergi in Delta
  ma poti ajuta cu informatii despre Gura Portitei?
  am auzit ca e o fasie de plaja intre Dunare si Mare..
  merci
  🙂

 • @Catalina:
  Vezi poate iti sunt de folos informatiile de pe forumul asta (topicul este “Delta Dunarii” si include f. multe pareri despre Gura Portitei … pro si contra.

 • Bine-ai venit Catalina!

  Multumesc frumos! Chiar am avut norocul, dar din pacate nu am ajuns si la Gura Portitei. Ce stiu de la Muzeul din Tulcea (care merita vizitat!)e ca este o fasie subtire de pamant ce se formeaza treptat datorita aluviunilor aduse pe canalele Deltei de-alungul tarmului. De exemplu, la Perisor (unde am fost eu), Marea si Dunarea sunt deja despartite de o fasie de plaja ce s-a format si apoi sudat impiedicand varsarea canalului Perisor in mare. Plaja e formata dintr-un nisip fin, argintiu rezultat in urma macinarii depunerilor masive de scoici. Apa e insa foarte curata (nefiind nici un port in apropiere), se inainteaza foarte usor in larg, multe meduze la mal (dintre cele inofensive) si in mare influenta omului e inca limitata la cat de populata mi s-a parut zona.

  O sa revin cu mai multe informatii despre cum se si ajunge la Gura Portitei( din “surse” sigure prin care am ajuns si eu in Delta) desi sunt sigura ca vei gasi pe internet informatii destule.

  O sa revin si cu impresiile mele despre Delta ca vreau sa fie mai “scurte si la obiect”; in momentul asta simt ca as putea vorbi pret de 10 pagini…

 • O imagine cat o mie de cuvinte! Frumoase pozele si spun mai mult decat cuvintele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.