Urarea mea de Paşti

floare galbena de gerbera

Nu conţine urări la propriu, ci gânduri. Unii dintre noi vor merge la biserică, alţii se vor alătura familiei, alţii vor pleca în tot felul de călătorii, iar restul probabil nu vor sărbători în nici un fel căci Paştele nu (prea) e o sărbătoare pentru ei. Lumea nu prea se gândeşte la cei din urmă.

În ultimii ani, am „reuşit” să stau departe de tradiţii, de post, de pregătirea spirituală, asta şi pentru că dacă nu simt, mă simt cumplit de ipocrită să-mi dau interesul, să-mi construiesc practic ritualul (şi uneori dacă insişti asupra lui chiar funcţionează…). Există însă lucruri spre care mi-am lăsat purtată simţirea şi pe care nu le-am mărturisit nimănui.

Şi dacă e să vă doresc ceva, atunci să fie clipa de adevăr şi de împăcare, clipa de linişte şi de sublim, pentru care nu există cuvinte sau mărturie, ci doar trăirea în sine.

5 Comentarii

 • Eu am ales sa merg la o manastire din apropiere …nu-mi place aglomeratia si fitosenia din preajma unei sarbatori…prefer linistea …

 • ,,Şi dacă e să vă doresc ceva, atunci să fie clipa de adevăr şi de împăcare, clipa de linişte şi de sublim, pentru care nu există cuvinte sau mărturie, ci doar trăirea în sine”.
  Cele patru clipe, ar cam trebui sa se regaseasca in fiecare clipa in sufletele noastre.
  Multumesc pentru urarile de pe blogul meu, urari pe care ti le intorc cu cea mare placere.
  SARBATORI EXCELENTE!
  Respectele mele, Claudia!

 • Chiar daca ‘nu prea e o sarbatoare’, ne transmitem urari intr-un termen mai larg, care inseamna sa te bucuri de clipele traite alaturi de cei dragi, sau chiar singur(a) facand lucruri placute.
  ‘Sarbatori fericite!’ 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *