Temă pentru vacanţă: inscripţia din Zărneşti

Dacă tot plec mâine la Roma şi o să văd, probabil, o groază de fântâni, statui şi inscripţii, mi-am adus aminte de o chestie care mă frământă şi despre care n-am găsit nimic pe internet.

Undeva în Zărneşti, cam după ce intră drumul de Plaiul Foii în oraş şi mergi înspre centru, există pe stânga o fântână-pompă, adică cea de mai jos. Mie una mi s-a părut foarte interesant ornamentul.

La momentul fotografiei m-am întrebat ce-o scrie acolo, însă nu m-am gândit că n-o să pot desluşi acasă cu un zoom onorabil.

Dacă n-aţi ghicit încă, asta e tema mea pentru voi cât sunt eu în vacanţă la Roma 😀

Mii de mulţumiri cui mi-o linişti curiozitatea şi o fotografie pe care i-o voi dedica la întoarcere.

Zarnesti, inscriptie pe o pompa de apa

Zarnesti, inscriptia buclucaşă de pe pompa de apă 🙂

(se mai poate face ceva zoom pentru cine e specialist în decriptare… eu am bănuit iniţial că e o expresie în latină, apoi ca ar fi în maghiară sau pur şi simplu, numele cuiva…)

7 Comentarii

 • Am trecut de mai multe ori pe lângă fântâna aceea, dar nici c-am remarcat inscripția până s-o pomenești tu! 🙂

  E tare frumoasă Roma, cred că e chiar mai frumoasă acum, când copacii sunt plini de culori. Vacanță frumoasă îți doresc!

 • wooow, Romaaaa! Ce frumos! 🙂 Zbor placut, plimbari cat mai romantice si pofta mare la pizza margerita :D! Dolce far niente..mi-e dor de starea aceasta :D!

 • Primul cuvant seamana cu „metodical”/”veridicio” al doilea cu „dicere” si al treilea pare sa fie „benito”, desi n-are nici un sens si ar putea foarte bine sa fie si „Metoda zicerii lu’ Fănica”. :))

  Offf, de cand am inceput cursul de renastere italiana, tot ce-mi doresc e sa ajung car mai repede la Roma/in Italia. Fa poze multe, unde te lasa! 🙂
  O vacanta minunata sa aveti!!!

 • Ritornata da Roma 🙂

  @all: multumesc pentru mesaje, a fost frumos, interesant, obositor si s-a lasat cu multe impresii evident si totodata cu multe poze… parca prea multe.

  Multumesc Cora pentru incercarea deslusirii, inca mai caut 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *