EI n-au obosit să fure… NOI am obosit să protestăm??! Eu cred că nici n-am început s-o facem…
Organizatorul protestului de miercuri, 28 noiembrie (Cluj – Timişoara – Bucureşti):
Alianţa pentru Diversitatea Naturii (A D N)
Organizator al protestului din Bucureşti, orele 18-20 la fântâna de la Universitate :
Asociaţia Montană Carpaţi
Pentru cei mai mulţi români NATURA înseamnă:
- parcul din oraş
- locul de la marginea oraşului unde fac grătar
- priveliştea pe care o văd pe geam din tren sau maşină
- satul de la ţară unde trăiesc sau merg în vizită la rude
Pentru unii români NATURA înseamnă:
- muntele admirat de la fereastra vreunei pensiuni sau de pe marginea soselelor Transalpina şi Transfăgărăşan
- una, maxim două excursii pe an în care vizitează un obiectiv turistic ce include, printre altele, un lac sau un râu, o cascadă, un traseu montan sau o pădure etc.
Pentru cei mai norocoşi NATURA începe dincolo de cele enumerate mai sus. E un mod de viaţă. Adevărata natură este cea transmisă mai departe şi cu cât rămâne mai multă şi mai pură, cu atât mai bine.
Partea „păcătoasă” a naturii este bogăţia ei motiv pentru care este vânată în fel şi chip de către cei care vor să obţină bani şi foloase de pe urma ei şi pentru care singura lor muncă se reduce la trioul: relaţii-şpăgi-hoţie.
Ei sunt oamenii politici, parlamentari ce ne cer voturi de prin toate afişele, miniştri, autorităţi locale – bugetari la ale căror salarii contribuie toată ţara, dar care pot fi lesne cumpăraţi de către oamenii de afaceri privaţi al căror interes nu e defel unul naţional.
Interesul naţional nu înseamnă EXPLOATARE oriunde, orice şi cu orice preţ!!!
Protestul nostru este unul împotriva:
– defrişărilor masive (ilegale, iresponsabile şi evident, extrem de bănoase)
– măcelului faunei mari şi mici (cota de vânătoare stabilită în septembrie 2012 este una „de exterminare”)
– microhidrocentralelor pe râurile de munte în goana după „energia verde” (râurile de munte vor fi aproape integral captate prin nişte tuburi uriaşe)
– proiectelor aberante cu impact mare asupra naturii şi care au un singur scop: banii!
Mai multe despre toate acestea în textul petiţiei online: Dezastrul din natura României trebuie să înceteze!
Împreună împotriva NEPĂSĂRII! Acţiunile noastre vor continua, alăturaţi-vă! Căutaţi-ne pe internet, citiţi mai multe despre noi şi nu uitaţi: nu e natura mea, a ta sau a parlamentarului care dă o lege păguboasă, ci e a NOASTRĂ, a tuturor!
p.s.
NU e un protest politic
ACŢIONĂM din spirit CIVIC!
Sper sa aveti bafta de participanti si sa fie intr-un ceas bun! Majoritatea romanilor sunt in nepasare, jaful se explica si prin asta, simtul civic e aproape mort…
Pe ei, pe mama lor. Ne vedem la Universitate 🙂
Renutzu, si noi speram sa atragem un pic atentia caci intr-adevar, cei mai multi sunt indignati, dar n-ar face un pas in fata…
Andreea, da! ne vedem la Universitate 🙂
Felicitari pentru initiativa! Petitia e bine inchegata, ca o nota aparte 29% din suprafata Romaniei acoperita de padure nu e f.f.f nasol :-D, in UK abia se invirt in jurul a 10% (iar inundatii au tot avut anul asta, cu o cantitate enorma de apa ducindu-se pe … apa sambetei). Evident, asa cum nu numai padurile ecuatoriale sunt importante, si restul conteaza in egala masura – iar de cind am inceput sa construim & sa facem spatiu pentru cultivarea plantelor din timpuri vechi tot am taiat padurea, de aici probabil evenimentele meteo tot mai violente din ultima vreme… E insa foarte greu sa determini oamenii sa gindeasca mai intii in genul – „scaunul asta vine din exploatare responsabila? daca nu nu, nu il iau, oricit de ieftin e…” si la fel pt hirtia pt fotocopiator, pt hirtia pt flyiere promotionale, sau dulapul de lemn de nuc. Si nu numai in Romania (chinezii cumpara la greu teritorii impadurite, si nu numai, in Africa, ma indoiesc ca e pt pastrarea „plaminilor” planetei) . De aceea orice efort, oricit de mic, conteaza 🙂
@Misha: Multumesc.
E drept ca oamenii au nevoie de a fi educati in spiritul acesta al protectiei naturii, iar pe vestici nevoia i-a educat: cand au inceput sa nu mai aiba au inceput sa realizeze. Am putea sa invatam din greselile lor si sa scutim din problemele ce vor aparea inevitabil dupa, insa romanii sunt foarte dezlanati: 10 strângi să creadă la fel, dar 100 foarte, foarte greu…