Eşti ca oricare

M-am trezit de dimineaţă înaintea alarmei, afară era ceaţă, ningea, caloriferul era rece, sub plapumă cald şi drag.

M-am trezit mai apoi, după alarmă, afară era lapoviţă, prin casă uşor întuneric, senzaţia de casă lungă dată de holuri şi alinierea uşilor îmi dă mereu un sentiment de tunel pe care trebuie să-l străbat din cuibul meu spre lume.

Acum, afară e lumină, norii se adună şi se ridică, iar soarele, ei bine, Domnul Soare e-n hainele lui puţin astenice de primăvară.

Aş fi putut spune zilei de azi “eşti ca oricare”, însă mi-a dat peste nas cu un mic amănunt: mi-am amintit mai puţine din alţi ani şi m-am gândit mai mult la anii ce vor urma. Uneori am senzaţia că dacă mi-aş pierde amintirile m-aş naşte din nou, călită de ele, dar fără ele, fără să mă întreb de ce sunt aşa, fără a ştii care parte din mine îmi lipseşte.

Alteori cred, dintr-un sadism protector, că e bine să ai ce uita. Şi o zi în care uiţi, nu mai poate fi o zi oarecare.

Ceahlau, raze in padure prin ceata

fotografie realizată în 2009, Ceahlău

10 Comentarii

  • …:) A fost un pic diferita dimineata asta,adica: ploaie marunta ,dupa care a iesit soarele ,iar acum se innoreaza din nou…

  • Eu am fost tare somnoroasa si tacuta toata dimineata. Simteam ca nu e una din zilele mele bune. Dar dupa amiaza mi-am regasit veselia si optimismul si m-am bucurat ca inca o data am reusit sa pacalesc astenia de primavara :D.

  • da exact aceeasi senzatie in asta dimineata! 🙂 am invins depresia gandidu-ma la anii ce vor veni, lalucrurile pe care le voi face si locurile pe care le voi vizita! sper sa am timpul necesar!

  • La Multi Ani, frumosi si placuti, Claudia!
    Din pacate, de doua zile sunt plecat, abia acum reusind asa ajung la domiciliul conjugal. Scuze (cu miile) pentru intarziere.

  • @Claudiu: multumesc, stiu cum e cu timpul, plus ca eu m-am straduit sa nu se stie de ziua care nu e ca oricare, dar macar ar putea parea asa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *