Frumoasă a fost ziua când am descoperit blogul lui Nea Costache şi nu doar pentru povestirile scrise în neaoş grai oltenesc cu specific gorjean, ci şi pentru că în multe din articolele dumnealui se zbuciumă sincer patriotismul, dragostea de patrie şi de plaiurile natale, lupta pentru mai bine şi pentru dreptate. Nu sunt puţine astfel de locuri şi Nea Costache face din blog un spaţiu deloc virtual, ci bine plasat pe harta ţărişoarei noastre, dar şi a sufletelor încărcate de amintiri sau iubitoare de frumos.
Vești bune despre operele lui Brâncuși mă anunţă reader-ul astăzi şi da, chiar aşa şi sunt! Ansamblul de la Târgu Jiu a fost înscris pe lista definită a Patrimoniului Mondial UNESCO ceea ce înseamnă enorm pentru opera lui Brâncuşi, dar şi pentru oraş. Nea Costache a fost unul dintre principalii susţinători ai acestui proiect şi spun mari pentru că s-a implicat online şi benevol în soarta acestui ansamblu.
Mai mult de atât, ca să vedeţi că lucrurile se mişcă, site-ul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” este doldora de informaţii şi de fapte pe care vă invit să le răsfoiţi.
În final, pentru că tot s-a vorbit mult zilele acestea despre bac şi profesori, nu vreau să-i uit pe cei doi profesori români, care au plecat la Paris pe jos pentru a cere repatrierea osemintelor lui Brâncuşi. Nu neg că toate aceste lucruri îmi fac sufletul să vibreze şi să mă gândesc că dacă toată lumea ar face la fel pentru bucăţica lui de ţară, nu ne-am mai amărî şi învrăjbi unii împotriva altora de parcă n-am fi toţi traşi din aceeaşi mumă…
Din pacate nu am stiut sa profitam atat cat se putea de pe urma geniului lui Brancusi. Oricum este un pas inainte intrarea in patrimoniul UNESCO
Multumesc pentru informarea cititorilor tai in legatura cu soarta viitoare a monumentelor lui Brancusi, dar si pentru frumoasele cuvinte scrise de tine la adresa mea!Ca gorjeni cum am putea sa nu-l iubim pe Brancusi cand am deschis ochii mintii pe minunatele lui lucrari, iar nu putini dintre noi am cunoscut primii fiori ai dragostei trecand pe sub Poarta Sarutului?
Ma bucur din suflet ca lucrurile incep sa se miste in ceea ce priveste ansamblul monumental creat de Brancusi!
Este trist… numai noi nu prea stim nimic de el… in schimb strainatea e plina de numele lui.
De exemplu, nu a existat oras european in care sa merg si sa nu vad panouri cu Brancusi… despre expozitii, etc.
Pacat…