Cu sinceritate despre ceea ce înţeleg prin scris

Pentru mine scrisul e ca o timiditate tratată pe jumătate: mă exprim suficient pentru alţii şi total nemulţumitor pentru mine.

Cred că lectura scrisului altora dăunează propriului scris, e ca şi cum ţi-ai transforma ceva-ul tău solid într-o soluţie parţial definită.
Nu cred în cunoaşterea altor autori şi în întovărăşirea în numele literelor.
Nu cred în scrisul prin comparare şi prin preluarea stilurilor care prind. Şi care continuă să prindă mai departe.

Dacă ar fi să scriu, aş fi un scriitor incomod şi pentru că sunt un om care încearcă să fie comod altora, vă amân această formă de a fi eu însumi.

Nu mă consider un autor; şi din prea multă lene n-am ajuns să fiu unul.

Când nu scriu, îmi lipseşte scrisul.
Iar când scriu în gând, folosesc scrisul de mână.

Adăugare ulterioară preluată din comentariul lăsat la postarea Duniei: Uneori văd scrisul ca pe un joc de tenis cu un personaj imaginar pe care nu reuşim să-l punem în scenă, dar care există în partea opusă de teren şi ne pasează mingea înapoi. Atâta timp cât mingea se întoarce, el există chiar de nu-l vedem … şi tot ce ne rămâne de făcut e să continuăm jocul.

4 Comentarii

  • Îţi împărtăşesc gândurile, venind cu un argument solid. Se întâmpla cu mulţi ani în urmă, când, mergeam la redacţie cu o serie de materiale pe care le consideram fără hibă, şi cu o serie asupra căreia aveam unele îndoieli. La redacţie în schimb, se întâmpla ceea ce nu mă aşteptam. Cele pe care le consideram eu slabe, erau mai bine văzute decăt cele pe care le consideram infailibile.
    În concluzie, nu vom putea fi, cred, niciodată pe placul tuturor şi în acelaşi timp automulţumiţi de noi.
    😉

  • @Claudiu: nu cred ca as avea curajul sa scriu ceva si sa-l trimit unei redactii adevarate si habar nu am de ce si poate si din cauza asta tot infranez imboldul de a incepe ceva „mare” de scris…

  • Faina treaba cu scrisul de mana in gand! Propunerea mea este, de cand iti urmaresc blogul, sa ma primiti intr-o tura de a voastra iar tu sa povestesti tura asa cum ai vazut-o si mai ales cum ai simtit-o. Adica sa faci tu scriptul pentru emisiunea Orizont. Ar putea fi un bun exercitiu pentru tine si sunt convins ca ar iesi un story foarte reusit. Te rog sa te gandesti serios la asta. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *