Flori verzi, maro, ierburi şi altele

* încărcarea paginii creşte odată cu numărul de fotografii (31)
** pentru detalii click pe fotografii pentru a le accesa la dimensiunea maximă

Număr flori/plante: 27.

Cornișor, Ghimpe (Ruscus hypoglossum). Subarbust. Specie protejată prin lege. Frunzele se termină cu un spin și mereu verzi, fructele sunt roșii. Fotografiat în luna ianuarie. Munți: Mehedinți. Cornisor (Ruscus hypoglossum) Ghimpe (Ruscus aculeatus). Subarbust. Specie protejată prin lege. Frunzele se termină cu un spin și mereu verzi, fructele sunt roșii. Munți: Mehedinți. Ghimpe (Ruscus aculeatus)
Colilie (Stipa pennata)
Munți: Măcin. Plantă, iarbă de stepă.
Colilie (Stipa pennata). Flori verzi, maro, ierburi
Nagara (Stipa capillata)
Munți: Măcin. Plantă, iarbă de stepă.Nagara (Stipa capillata). Flori verzi, maro, ierburi
Spânz, var. verde (Helleborus odorus). Mai răspândită este varianta roşu închis pe care o găsiţi la pagina cu flori roşii. Munţii Baiului.Spânz, var. verde (Helleborus Odorus). Floare verde Cucuruz sau Muma pădurii (Lathraea squamaria). Plantă, floare de pădure. Înfloreşte primăvara.

Cucuruz sau Muma pădurii (Lathraea squamaria). Flori maro de pădure

Călţunul Doamnei (Geum rivale). Munţi: Retezat.
Călţunul Doamnei (Geum rivale). Flori verzi, maro
Flori de afin (Vaccinium myrtillus)
flori de afin (Vaccinium myrtillus). Flori verzi, maro
Fructe de afin negru (Vaccinium myrtillus)

fructe de afin negru (Vaccinium myrtillus)

Fructe de afin rosu (Vaccinium myrtillus)

fructe de afin rosu (Vaccinium myrtillus)

Mărţişor (Geum montaum). Florile sunt galbene iniţial şi se transformă mai apoi în pufuleţi maronii-roşiatici. Munți: Retezat.
Mărţişor (Geum montaum)
Mărţişor (Geum montaum). A nu se confunda cu puful albicios ale dediţeiilor şi sisineiilor-de-munte care iniţial au florile mov respectiv albe.Mărţişor (Geum montaum). Florile sunt galbene iniţial şi se transformă mai apoi în pufuleţi roşiatici. A nu se confunda cu dediţeii şi sisineii-de-munte care iniţial cu florile mov respectiv albe.
(Cyperus glomeratus). Plantă, floare de luncă. Creşte în zonele umede, pe malul apelor.
(Cyperus Glomeratus). Flori verzi, maro, ierburi
Sedum sp. (cea roz e Ochiul Găinii)

Ochiul găinii şi Saxifraga aizoides

Urechelniţa (Sempervivum ruthenicum) în prim-plan. Iarbă grasă (Sedum telephium) în planul doi (vezi la flori galbene). Plante, flori de stâncă.
Urechelniţa (Sempervivum ruthenicum) în prim-plan Iarbă grasă (Sedum telephium) în planul doi
Detaliu floare de UrechelnițăFloare de Urechelnita. Flori verzi, maro, ierburi
Strașnic (Asplenium trichomanes) – cea mărunțică de lângă stâncă. Altele prezente: Urechelnița, Iarba grasă, fire subțiri de Ceapa ciorii. Munți: MăcinStrasnic (Asplenium trichomanes). Urechelnita. Iarba grasa. Ceapa ciorii
Ferigă comună (Dryopteris filis) cea verde deschis. Scăriţa Muntelui (Blechnum spicant) cea verde închis. Munţi: Făgăraş. Plante de pădure.Ferigă comună (Dryopteris filis) cea verde deschis şi Scăriţa Muntelui (Blechnum spicant) Năvalnic, feriguța, Limba cerbului (Phyllitis scolopendrium). Munți: Mehedinți.Navalnic, feriguta (Phyllitis scolopendrium)
Unchia Ciutei (Asplenium ceterach). Munți: Mehedinți.Unchia Ciutei (Asplenium ceterach) Alior (Euphorbia amygdaloides)Alior (Euphorbia amygdaloides)
Brădisor (Polytrichum formosum)Bradisor, muschi de pamant (Polytrichum formosum) Pedicuța, Brădișor (Lycopodium sp.)Pedicuta, Bradisor (Lycopodium sp.)
Brădișor (Huperzia selago)Bradisor (Huperzia selago)
Salcâm mic (Amorpha fruticosa)
Plantă ce preferă zonele umede.
Salcâm mic (Amorpha Fruticosa)
Părul porcului (Equisetum arvense)Parul porcului (Equisetum arvense)
Pochivnic (Asarum europaeum)Pochivnic (Asarum europaeum) ciulin uscatSUN
Ghinţură galbenă (Gentiana lutea). 
Munţi: Piatra Craiului, etajul sub-alpin.Ghinţură galbenă (Gentiana Lutea)
Alior (Euphorbia myrsinites). Vegetatie de stepă.
Munţi: Locvei, la mal de Dunăre, Cazanele Mari.Alior (Euphorbia myrsinites). Vegetatie de stepă ascutita

Celelalte pagini:

flori albe
flori galbene
flori roşii, portocalii
flori roz
flori violete (mov), indigo
flori albastre

Pagina de START: Florile Carpaţilor

Observaţie. Această pagină “Flori verzi, maro, ierburi” conţine şi plante care nu ţin doar de munţii Carpaţi ci și de zone de câmpie sau stepă.

Munţi: Baiului, Bucegi, Făgăraş, Locvei, Măcin, Piatra Craiului, Retezat, Mehedinți.
Etichete: flori maro, flori verzi, flori de munte, flori de pădure, wild flowers, flori de câmp, flori de primăvară, floră alpină, ferigi, urechelniţă, saxifragă, spânz, ruscus, călţunul doamnei, afin flori şi fructe, mușchi de pădure.

6 Comentarii

 • Planta neidentificata din ultima imagine de jos, dreapta(Muntii Locvei, la mal de Dunare, Cazanele Mari) este Euphorbia myrsinites, o planta rara, pe care am vazut-o in habitatul de stepa. Se intalneste in Situl Natura 2000 Dealurile Agighiolului din Dobrogea nordica (dealurile Tulcei). Ciudat este ca in formularul standard al sitului scrie: “Euphorbia myrsinites, inclusă în lista roșie natională, foarte rară în Dobrogea, singura regiune din tară în care este întâlnit acest taxon”. E interesant ca mai sunt si alte locuri din tara unde se gaseste.
  Felicitari pentru imagini!

 • @Antoneta: Multumesc frumos pentru numele plantei. Am cautat-o o vreme, dar cum n-am dat de ea, am abandonat… Eu am dat de ea chiar pe malul Dunarii, am atins-o, m-a intepat foarte tare varful frunzelor fiind de fapt un fel de ac. Arata interesant datorita verdelui deschis, un verde-argintiu si desi eu in general pozez doar plantele cu flori aceasta mi-a placut tare mult.
  Inca o data, incatata de vizita in modesta mea colectie si multam de denumire.

 • Foarte frumoasa iniativa ta, felicitari!
  Am o completare, la plantuta neidentificata din stanga jos: Gentiana lutea (ghintura galbena). E mai greu sa iti dai seama ce este fara florile ei de un galben intens.

 • @Roxana: Ghintura galbena imi lipseste din colectie, desi am tot cautat-o insa n-a vrut sa-mi iasa in drum 😀
  Multumesc mult pentru indicatie, mi-a placut la nebunie planta asta ca o “varza” pe care am gasit-o in varf de munte, intre jnepeni si parea ciudat de grasa si frumoasa in uscaciunea aia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *