Locuri noi de virtualo-colindat

Metaforic vorbind, da, e tot un fel de colindat şi navigatul pe internet.

Cum în ultima vreme am pus tot felul de chestii pe facebook (da, am şi de ăsta şi e chiar util şi interesant dacă ai prieteni pe măsura intereselor tale) am descoperit că unele adrese virtuale merită şi atenţia cititorilor care nu frecventează facebook sau care nu mă au pe mine de… prietenă.

1. Aşa că, dacă sunteţi din Bucureşti şi vă plictisiţi în casă, puteţi ieşi în excursii fotografice cu cei de pe http://www.orasul.ro

Nu vă trebuie cine ştie ce aparat, nu trebuie să ştiţi pe cineva anume, e suficient să citiţi detaliile excursiei curente. Dacă nu vă tentează plimbatul cu o gaşcă mare de fotografi (a se înţelege fotograf = om cu aparat foto în mână) puteţi urmări pe site fotografiile din excursiile anterioare (până acum s-au strâns 67759 de fotografii), dar şi articolele publicate.

Închei această recomandare cu o semnătură plină de încredere căci am luat parte la 6-7 excursii de acest gen şi e unul dintre lucrurile frumoase, DE SUFLET care se întâmplă GRATIS în România.

2. Dacă politica şi politicienii din România vă lasă un gust amar, atunci puteţi încerca şi unul răcoros plimbându-vă prin hai0asele colaje şi caricaturi ale BARICADEI: http://baricada.wordpress.com

Sunt foarte fain realizate, unele de-a dreptul inedite şi vă promit că după ce aţi terminat o să vreţi să le mai vedeţi o dată. Şi nu singuri ci cu prietenii şi chiar… cu toată lumea!

3. Pentru cei care sunt nostalgici după vremurile când REBUS era una dintre definiţiile provocării mintale, dar şi pentru cei care iubesc enigmele de genul criptograme, anagrame, monoverbe şi altele, am găsit două site-uri serioase, zilnic producătoare de astfel de exerciţii: Geocer cu http://criptograme.blogspot.com şi Laurenţiu cu http://laurentziu2008.blogspot.com.

Mai adaug doar că jocurile te prind, dau dependenţă şi menţin neuronii în formă.

4. Dacă vă plac folkul şi poezia şi vă e dor să reascultaţi  melodii bine alese sau chiar unele de care n-a auzit nici youtube-ul atunci vă invit să răsfoiţi Foaia virtuală a folkului românesc, un site pe care îl simt ca o mare oază de linişte.

5. Şi voi încheia tot cu fotografie, dar mult mai mult decât fotografie, un site care ar trebui să nu lipsească din nici o listă de reader. I se spune Colţul fotomaniacului, doar că fotomaniacul este unul dintre cei mai mari fotografi români, Dinu Lazăr, şi nu doar pentru ceea ce a realizat cu aparatul.

Pont. Domnul Dinu Lazăr participă de multe ori la excursiile foto organizate de orasul.ro.

P.S. Dacă aveţi ceva de recomandat, mi-ar făcea plăcere să colind şi prin alte părţi 😉

6 Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *